Att lyxa till det

Ungefär 07.01 tyckte komunen att det var läge att starta gräsklipparen här utanför. Schysst! Kan tilläggas att de höll på att klippa hela eftermiddagen igår med, så om där är så mycket gräs att trimma är ju frågan. 
 
Dagarna flyter ihop och aktiviteterna håller sig på ett minimum. Det är verkligen inte mycket vi gör och det är ganska så skönt. Viktor kom hem efter en fisketur uppe i stugan igår och jag hade slagit på stort. Västerbottenpaj och chokladpudding efter flera dagar med mat som vi knappt har lagt ner tid på. Hur gott som helst och matlådor som räcker en hel vecka.
 
Allmänt | 2016, Food, Mat, Sommar | | Kommentera |

Hur du överlever en Star Wars mässa

1. Kanske inte behöver sägas, men se till att du har laddat upp ordenligt innan. Riktiga skor, vattenflaskor och kontanter är guld värt. Något mindre att tugga på är heller inte helt fel.  
 
2. Bestäm redan innan vad som är viktigast för dig, är det någon viss monter eller autograf som du sucktar efter? Prioritera det så du inte känner besikelse att det inte hanns med. 
 
3. Ha ordning på dina grejer så att du snabbt kommer in, dels för din skull och för personalens. Ingen vill stå i kö för att du inte hittar din biljett.
 
4. På större mässor finns ofta fritt Wi-fi. Räkna dock inte med att det fungerar, det finns många på plats som vill utnyttja det. Så om du vill vara säker på att du har pengar på kortet, ta reda på det innan. 
 
5. När klockan börjar närma sig lunch kan det bli riktigt drag runt resturangtorgen. Kom lite tidigare/lite efter om du vill kunna sitta vid bord. 
 
6. Ta det som det kommer. Det är mycket folk och alla är där för samma sak, se till att hålla ihop med ditt sällskap och få ut så mycket som möjligt av upplevelsen tillsammans. Det är himla tråkigt att stå i kö ensam!
 
 
 
Allmänt | 2016, London, Resa, Sommar, Star Wars, Travel | | Kommentera |

Star Wars Celebration - London - Dag 2

Så fort vi vaknat, gjorde vi oss redo för att ta oss till mässhallarna. Vi köpte med frukost som vi åt på vägen och efter en kortare tur på tunnelbana och 20 minuters promenad var vi framme vid ExCel London. Vi hade nog båda underskattat vad som väntade och hur mycket folk där skulle vara när vi slussades in i första salen för att komma igenom säkerhetskontrollen. Sedan var det in i nästa sal (och kö) för att hämta ut dagspassen och sedan in i kön som ledde in till utställningshallarna. Dessa salar var enorma, större än forbollsarenor kändes det som när man stod och trängdes med 1000tals andra. 
Väl inne fanns det allt mellan himmel och jord. Allt från balonger, leksaker och cupcakes med Star Wars motiv till samlarobjekt, rekvisita från filmerna och kläder. Stationer där det fanns möjlighet att testa spel, bygga lego eller bli fotograferad med din favorit droid. Var du riktigt modig kunde du till och med bli tatuerad på plats av särskilda tatuerare med Star Wars licens.
 
Att komma fram ens för att titta på allt som erbjöds, var väldigt svårt i det virrvar av besökare, många utklädda i fantastiska dräkter. Åtminstone för mig var det påfrestande av att ha konstant rörelse knappa centimeter från sin egna kropp och att många gånger behöva höja rösten ordentligt för att göra sig hörd. Som tur var, fanns där något lugnare tempo i gången mellan utställningarna och på resturangtorgen.  
Tyvärr var det långa köer till allt. Autograferna hade vi räknat med att vi skulle få stå länge, med det hade dem löst med att de delade ut kölappar så man kunde gå och titta på annat medan man väntade. Men att komma in till mässans officella shop var det en 90 minuters kö som aldrig tycktes bli kortare. 
 
I det stora hela är vi väligt nöjda. Viktor fick tag på alla autografer han ville ha, utom en (Mark Hamill blev plötsligt sjuk och gick tidigare) och vi fick shoppat lite grejer med oss hem. Vi stannade på Pizza Hut på vägen och gick sedan rakt i säng, helt slut i både huvud och fötter. 
Allmänt | 2016, London, Resa, Sommar, Star Wars, Talk nerdy to me, Travel | | Kommentera |
Upp